De Britse tabloid News of the World, waarvan verschillende kopstukken momenteel in Londen berecht worden, heeft ook de gsm van Kate Middleton gehackt om berichtjes van prins William af te luisteren. Dat bevestigt de procureur vandaag.

© photo news.

De sensatiekrant luisterde in 2006 de voicemail van Kate Middleton af om berichten van prins William te onderscheppen, die haar liefkozende woordjes achterliet of over zijn dag op de militaire academie in Sandhurst vertelde.
Sensatie News of the World, dat in 2011 verdween na onthullingen over de werkwijze bij de krant, hoorde de prins zijn toekomstige vrouw ‘babykins’ noemen en onderschepte de belofte van een “stout sms’je”.
De prins vertelde haar ook over zijn tegenslagen in Sandhurst, zoals de dag waarop hij verloren liep en midden in een militaire oefening terechtkwam. Dat was “nogal gênant”, vooral omdat hij bijna beschoten werd met losse flodders. De tabloid gebruikte de berichten om met sterke krantenkoppen uit te pakken.
William, tweede in rang voor de Britse troonopvolging, zat tussen januari en december 2006 op de militaire academie. Hij trouwde op 29 april 2011 met Kate Middleton. Hun eerste kind, prins George, zag het levenslicht op 22 juli 2013 in Londen.
Rechtzaak Andy Coulson en Rebekah Brooks, twee voormalige hoofdredacteurs van News of the World, staan net als zes anderen sinds 28 oktober terecht in Londen tijdens een proces over de telefonische afluisterpraktijken. De krant, die eigendom was van Rupert Murdoch, wordt ervan verdacht honderden mensen te hebben afgeluisterd sinds het begin van de jaren 2000.

(Het Laatste Nieuws, 2013)

Advertentie