Facebook gaat samen met enkele aandeelhouders, onder wie topman Mark Zuckerberg, 70 miljoen aandelen verkopen op de beurs met een waarde van 3,9 miljard dollar (ruim 2,8 miljard euro). Dat maakte de socialenetwerksite donderdag bekend.

Facebook gaat 27 miljoen aandelen verkopen en 43 miljoen aandelen zullen worden verkocht door bepaalde aandeelhouders, waarvan ruim 41 miljoen door Zuckerberg. Volgens het bedrijf zal de opbrengst worden gebruikt voor werkkapitaal en andere algemene bedrijfsdoeleinden. De verkoop van Zuckerberg heeft belastingtechnische redenen, aldus Facebook.
Het aandeel Facebook sloot woensdag op de beurzen in New York op 55,57 dollar, het hoogste niveau ooit. In de handel voorbeurs donderdag daalde het aandeel Facebook met meer dan 5 procent. Facebook werd in mei vorig jaar naar de technologiebeurs Nasdaq gebracht voor 38 dollar per aandeel. In augustus steeg het aandeel Facebook voor het eerst sinds de beursgang tot boven de introductiekoers en in september klom het aandeel voor het eerst tot boven de 50 dollar.

Het aandeel Facebook zal vrijdag na het slot van de handel worden opgenomen in de breed samengestelde S&P 500.

(Het Laatste Nieuws, 2013)

Advertentie