Vorig jaar bedachten een aantal kranten-en magazine-uitgevers het ‘Media-ID’, en Knipselbesloten samen te werken om deze tot stand te brengen. De bedoeling is het ontwikkelen van één registratiesysteem voor alle verschillende nieuwssites in ons land. Dit zou de uitgevers een beter zicht geven op het leesgedrag van de bezoekers. Waardoor ze de lezers persoonlijker en gerichter kunnen benaderen met nieuws, advertenties en commerciële aanbiedingen.

Het plan was om Media-ID dit najaar te lanceren, maar deze heeft vertraging opgelopen. Het project neemt meer tijd in beslag dan verwacht omdat het een erg omvangrijk en complex werk is. De infrastructuur moet 100% in orde zijn, omdat het van in het begin al meer dan 2 miljoen gebruikers moet laten inloggen. Ook al is de lancering uitgesteld, toch is er een grote interesse voor het systeem.

De Persgroep, Mediafin, Corelio, Concentra, Roularte, Sanoma, Rossel, IPM, RTL en VRT doen allemaal mee met het project. Ook heeft de Franstalige openbare omroep RTBF zich aangemeld als kandidaat-deelnemer. Verder is er ook een Luxemburgse mediagroep lid, omdat deze te klein is om zelf een gelijkaardig project te starten. Niet enkel in België is er interesse. Ook vanuit Frankrijk en Nederland is er belangstelling voor het systeem. Dit zou er in de toekomst voor kunnen zorgen dat Media-ID een succesvol Belgisch exportproduct kan worden.

Media-ID

(Preter, Media-ID popularider én complexer dan verwacht, 2013)

Advertentie