De Hasseltse mediagroep Concentra grijpt naast de overname van de Nederlandse uitgever Limburg Media Groep (LMG), die in Nederlands-Limburg de dagbladen ‘De Limburger’ en ‘Limburgs Dagblad’ op de markt brengt.

De gebouwen van Concentra in Hasselt. De Vlaamse uitgever grijpt voorlopig naast de Media Groep

De gebouwen van Concentra in Hasselt. De Vlaamse uitgever grijpt voorlopig naast de Media Groep Limburg.

 

Marc Vangeel, de CEO van Concentra, bevestigt tegenover De Tijd dat de gesprekken over de overname van LMG zijn stopgezet. De website van De Limburger had dat vanmiddag gemeld.

Het stopzetten van de onderhandelingen gebeurde op initiatief van Mecom, de Britse eigenaar van de Nederlandse krantenuitgever. Volgens Vangeel hebben de Britten er geen verklaring voor gegeven. Volgens De Limburger zou Mecom niet langer willen verkopen omdat de resultaten van LMG fors verbeterd zijn na een recente bezuinigingsronde.

De Nederlandse krant meldt ook dat Loek Radix, de interim-directeur van LMG, uit onvrede met de beslissing ontslag heeft genomen. Vangeel zegt daarvan nog niet op de hoogte te zijn.

Eerder dit jaar haalde Mecom ook de Nederlandse regionale krantenuitgever Wegener weer van de markt, nadat dat bedrijf een tijd in de etalage had gestaan. De Persgroep, de Vlaamse mediagroep van de familie Van Thillo, was de enige partij die voor Wegener interesse had getoond.

‘Wij blijven een gezonde interesse hebben in LMG en staan open voor verdere gesprekken’, zegt Vangeel, die erop wijst dat de onderhandelingen ook in het verleden al vaker ‘aan en af’ zijn geweest

(De Tijd, 2013)

Advertentie