Facebook begint deze week met het plaatsen van video-advertenties. Dat meldt Wall Street Journal. Volgens de krant zijn het video’s die automatisch afspelen bij het openen van Facebook, zowel in browsers op pc’s als in de app.

Met de video-advertenties gaat Facebook de concurrentie aan met tv-reclame en reclames op YouTube. Het is nog onduidelijk hoeveel de reclames op Facebook kosten, maar volgens analisten zullen ze niet goedkoop zijn.

Sommige Facebookgebruikers merkten vorige week al op dat er in hun tijdlijn video’s zaten die automatisch afspeelden, toen het bedrijf de technologie testte. De videoreclames beginnen volgens ingewijden vanaf donderdag. Eén van de eerste video-advertenties is een speciaal voor Facebook gemaakte trailer van de film Divergent.

Video-advertenties werden al langer verwacht op Facebook. Sommige adverteerders hadden in het voorjaar al filmpjes klaar toen het erop leek dat Facebook er in de zomer mee zou beginnen. De lancering werd uitgesteld omdat ze te langzaam op gang kwamen. Dat technische euvel zou nu opgelost zijn.

Image

(De Volkskrant, 2013)

Advertentie