Tags

, , , ,

Afbeelding

 

De oprichters van Newsmonkey; Wouter Verschelden, Patrick Van Waeyenberge en Mick Van Loon.

Wouter Verschelden, een medeoprichter van Newsmonkey, gelooft er niet meer in. Hij is ervan overtuigd dat de Vlaamse krantenuitgevers een hopeloos gevecht aan het leveren zijn met de digitalisering van ons tijdperk. In de reportage ‘Stop de persen’ die hij voor Panorama draaide, liet hij duidelijk weten dat de strategie van de mediahuizen tegenwoordig blijven draaien rond papieren producten, maar aan digitalisering valt niet te ontsnappen.

Samen met Patrick Van Waeyenberge en Mick Van Loon, richt Verschelden een eigen digitaal nieuwsplatform op genaamd Newsmonkey. Ze streven naar minder herkauwt nieuws, maar naar meer kwaliteitsvol nieuws waar veel tijd in is gestoken.

De oprichters vinden interactie belangrijk en willen burgerjournalistiek aanwakkeren, dit doen ze door de lezers de kans te geven zelf artikels te schrijven en artikels van elkaar te delen. Daardoor kunnen ze hogere statistieken halen en zo meer voordelen creëren. Door op deze manier te werken, willen ze ‘jonger en positiever’ zijn dan het reeds bestaande onlinenieuwsaanbod. Newsmonkey zal werken met een nieuw en innovatief model om nieuws te brengen, op deze manier wil men aantonen dat het oude model achterhaald is. Dit geld ook voor hun advertentiemodel, de ontwikkelaars streven naar een verdienmodel met ‘native advertising’, dit wil zeggen dat artikels die geschreven zullen worden rond de waarden van een merk, dat de lezers dit spontaan willen delen op social media. Newsmonkey zal in het begin nog werken met nieuwsbanners, maar deze willen ze op termijn zo snel mogelijk achterwege laten. 

 

http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_media/Vlaamse_nieuwssite_zoekt_geld_via_crowdfunding.9429648-3121.art?highlight=media&ckc=1

Advertentie