Tags

, , , ,

De Nederlandse Social Media website is verdwenen maar zal Facebook nu de volgende zijn die zal verdwijnen? Dit is nog maar een vraag maar heel zeker weten doen we natuurlijk niet. 

De reden dat de social media site Hyves de handdoek in de ring heeft moeten gooien heeft er hoofdzakelijk mee te maken dat het aantal Hyvers steeds meer aan het afnemen was. Mensen gooiden hun accounts weg en het aantal nieuwe accounts was nihil. Dit had er voornamelijk mee te maken dat Hyves ‘te oud’ werd. Iedereen had Hyves, kinderen, ouders, opa’s en oma’s! Dit is nu ook aan het gebeuren met Facebook. Steeds meer ouderen openen een Facebook account maar is het nog wel spannend als je opa en oma je in de gaten kunnen houden via Facebook? Nee is het antwoord.
Het aantal accounts op Facebook neemt nog niet drastisch af maar het aantal stilstaande account begint wel op te lopen.Steeds meer jongeren behouden wel hun Facebook account maar doen hier bijna niks meer mee. Zij zoeken een toevlucht in whatsapp of Instagram.

NRC Handelsblad, 12 november 2013

Advertentie