Tags

,

Afbeelding

 

In Californië is een mevrouw aangehouden omdat tijdens het autorijden een Google bril droeg. Maar is dit daadwerkelijk gevaarlijk? 
De Californische politieagent vind van wel. Het is namelijk verboden om naar een monitor te kijken als je aan het autorijden bent, de Google bril valt hier dus ook onder.
De Californische Cecilia Abadie is een van de personen die op dit moment de Google bril nog aan het testen is. Zij poste haar ervaring met de politie op haar Google+ account zonder het bedrag van haar boete te vermelden. Zij vroeg zich af of het daadwerkelijk gevaarlijk is en illegaal om de Google bril te dragen tijdens het autorijden of dat de politieagent die haar arresteerde een fout heeft gemaakt. Het wees er naar uit dat Cecilia Abadie het eerste slachtoffer was in deze situatie en uiteraard volgden hier heel wat discussies op. Er waren heel wat mensen die hun mening wilde uiten en de voorstanders explodeerden een hashtag #FreeCecilia kanon op Twitter. Ook waren er heel wat tegenstanders. Zij vinden dat je door de Google bril je niet honderd procent genoeg kunt focussen op de weg en dat je concentratie dus afneemt. Het is nog niet duidelijk wat de einduitspraak is maar hier zal zeer zeker nog verder over gediscussieerd worden. 

La DH, 11-11-’13

http://www.dhnet.be/actu/new-tech/une-premiere-contravention-a-cause-de-google-glass-5280eae83570aa4f790334b8

 

Advertentie