Amazon-oprichter rondt aankoop Washington Post afSinds dinsdag is de oprichter en CEO van Amazon.com, Jeffrey P. Bezos, officieel de nieuwe eigenaar van de krant The Washington Post. Als een van de rijkste mensen in de wereld betaalde Jeffrey 250 miljoen dollar voor The Post en aanverwante publicaties.

De aankoop van de krant werd door Bezos al in augustus aangekondigd. Hij heeft grote plannen met The Washington Post. Hij wil veranderingen aanbrengen de komende jaren om de krant aan te passen aan de veranderingen veroorzaakt door het internet.

Het laatste trimester maakte de krant namelijk verlies van 49 miljoen dollar. De oplage is ook bijna met de helft gedaald en bedraagt dit jaar 447.700 exemplaren tegenover 800.000 exemplaren twintig jaar geleden.

Voor de overname was The Washington Post vier generaties lang in het bezit van de familie Graham. Donald Graham zou dan ook blij zijn met Bezos als nieuwe eigenaar. The Washington Post was ook de krant die het Watergateschandaal aan het licht bracht.

(AFP, 2013)
Bekijk hier het artikel

Advertentie