Tags

,

Laq.

Omstreeks 12u vandaag heeft France5 een nieuw magazine gelanceerd, La Quotidienne genaamd.
Een dagelijkse uitgave waarin solidariteit centraal staat, ontworpen door een nieuw duo : de journaliste Maya Lauqué (ex-I-Télé) en Thomas Isle, ontwikkelaar en produceur van de uitzendingen, ex-columnist van ‘Médias, le magazine’ (France5)
Omringd door consumptie-experts, geld-, alimentatie- en fiscaliteitsexperts beginnen ze een, naar eigen zeggen ‘goedgeluimd, luchtig tijdschrift’ dat aan een stevig tempo wordt ontworpen. “Het is een vrij jong en innovatief genre in de wereld van het algemene verbruik.

In het magazine gaan de oprichters opzoek naar nieuwe, locale revoluties waar de kijkers niet meteen van zouden wakker liggen. Ze praten over een ‘nieuwe manier van consumeren’, waarmee ze bedoelen dat deze manier niet per sé bij iedereen aansluit maar wel bij diegenen die een beetje bereid zijn te veranderen. Nieuwe alternatieven om het dagelijkse leven een beetje gemakkelijker te maken, aldus.

Het magazine zal niet op het web te vinden zijn, aangezien het een ondersteunende functie heeft. Dit nieuwe concept is er omdat we nergens anders op de markt een soortgelijks magazine vinden. La Quotidienne beschikt over experts op alle gebieden, waarvan verwacht wordt ze een sterk gepositioneerd magazine zullen neerzetten.

Een verfrissend alternatief om in ’t oog te houden dus.

Het volledige artikel vind je hier :

LaLibre

(Gourdin, 2013)

Advertentie