Sanoma (Finse uitgever) is van plan om een reorganisatie uit te voeren zowel in Nederland als in andere landen.

Het zijn de kleinere titels die eronder zullen lijden. De CEO van Sanoma, Aimé Van Hecke, zou al verschillende artikels te koop hebben aangeboden. Roularta en Corelio worden als mogelijke kopers aangesteld. Roularta heeft al kleinere bladen zoals Nest en Ik ga bouwen.

Sanoma wil zich verder concentreren op de 4 Investredacties: Story, Libelle, Feeling en Flair. Deze zouden dan op verschillende mediafronten actief zijn. Libelle en Flair doen dit al bijvoorbeeld met Libelle TV.

De personeelsleden zijn gespannen. Ze vrezen voor hun job. Dit zegt Geert Haverbeke van de socialistische vakbond. Van een massaontslag is tot hiertoe geen sprake. Wel is Sanoma bezig met een denkoefening. De gevolgen van deze oefening maakt Sanoma eind oktober bekend.

Aimé Van Hecke, CEO van Sanoma, wacht een promotie. Van Hecke werd vroeger vaak bestempeld als de onzichtbare CEO en het betert er niet op. Hij spendeert veel tijd in het buitenland en zal binnenkort waken over alle televisie-activiteiten van de Finse mediagroep.

Hij gaat vooruit, wat opmerkelijk is als we kijken naar zijn prestaties. Ondanks hij nog geen vlekkeloos parcour heeft gelopen, maakt hij toch kans op de titel directeur televisie Sanoma. Van Hecke heeft al veel met crisismanagement te maken gehad en was niet altijd even goed in omgang met het personeel.  Hij werd een megalomaan genoemd met grootste tv-plannen waar nooit iets van in huis kwam. Ook werd hij bestempeld als zonnekoning, waar niet makkelijk mee samen te werken viel. Sandra De Preter heeft dan ook een omgekeerde beweging gedaan en is bazin van VRT geworden.

En ook door andere mensen wordt Aimé Van Hecke bekritiseerd. Zo zegt Christian Van Thillo dat hij nog nooit bewezen heeft dat hij in een privéomgeving iets zou kunnen betekenen, maar dat hij het wek goed kan uitleggen en erg slim is. Guy Peeters voegt hieraan toe dat hij een marketeer is in de goede zin van het woord. Hij was als consultant heel goed, tot dan was er geen probleem.

Van Hecke heeft al een aantal hervormingen gerealiseerd zoals het oude TV1 naar Eén. Maar volgens een bron heeft hij perceptieproblemen.

Jan Debackere, B. E. (2013, september 21). De man die altijd de dans ontspringt . De Morgen, pp. 12-13.

2236037227

Advertentie