Donderdag 19 september verscheen er een opmerkelijk bericht op het twitteraccount van koning Filip. “Ik voel me goed als Koning! Leve Belgie! Het bericht bleek nep. Een Nederlandse journalist had de account van de koning ‘gehackt’.

Deze Nederlandse journalist is Rick Evers. Hij werkt voor het Nederlandse magazine Royalty. Hij was de eigenaar van het twitteraccount @MonarchieBe, maar gaf die account aan het Koninklijk Paleis na de troonwisseling. Ondanks dat de paswoorden werden veranderd, kon Evers nog inloggen op dit account. Hij bracht het VTM-programma Royalty hiervan op de hoogte en stuurde hierna het opmerkelijke bericht de wereld in. Dit bericht werd haast meteen verwijderd. Hierdoor nam de speculatie over een gehackt Twitteraccount toe. Het vtm-nieuws maakte uiteindelijk een einde aan de onderzekerheid door de auteur van het bericht bekend te maken. Evers zou dit bericht verstuurd hebben om aan te tonen dat de account niet goed beveiligd was.

Het Koninklijk Paleis betreurt de hele affaire. Rick Evers laat op zijn eigen Twitteraccount nog weten dat hij geen toegang meer heeft tot de account van koning Filip en hij biedt er ook zijn excuses aan.

Filip en Mathilde. Het Paleis betreurt de zaak.

Filip en Mathilde. Het Paleis betreurt de zaak.

Nederlandse journalist ‘hackt’ Twitteraccount koning filip. (2013, september 21-22). Gazet van Antwerpen,

Advertentie